Ønsker du avtalegiro og/eller e-faktura?

Du kan betale regninger fra kommunen via avtalegiro og e-faktura. På fakturablanketten er det opplyst hvilket referansenummer som skal benyttes for dette.

E-faktura
For å bruke e-faktura må du bruke nettbank.

Når du bruker e-faktura kommer regningen ferdig utfylt i nettbanken din, slik at du slipper å taste KID-nummer, kontonummer og beløp. Når du har betalt, oppbevares den der.

Avtalen tegnes i nettbanken. Det er du som mottaker av kravet som ber om e-fakturaen. Kommunen fakturerer, mens banken sender deg en e-post om at det er en ny regning i nettbanken din. Siden alt er ferdig utfylt, er det bare å godkjenne fakturaen med et klikk.

Slik kommer du i gang med e-faktura

1) Den enkleste metoden
De fleste nettbanker er slik at de vil spørre deg om du vil motta e–faktura neste gang du betaler en regning i nettbanken din. Dermed er det bare å si ja takk, neste gang du får tilbud om e-faktura fra Gran kommune.

2) Den aktive metoden
Logg deg inn i nettbanken, finn fram e-faktura, og registrer en e-fakturaavtale med Gran kommune. I registreringen får du bruk for e-fakturareferansen, som ditt kundenummer (åtte siffer).

Avtalegiro
Avtalegiro er tilpasset deg som ønsker automatisk betaling av regningene dine. Med denne løsningen sørger banken for at de faste regningene betales direkte fra konto på forfallsdatoen.

Avtalegiro gir flere fordeler:

• Du blir varslet minst sju dager før forfall – da har du full kontroll med regningene dine.
  • Betalingssummen vil bli automatisk trukket fra kontoen din på forfallsdatoen. Da slipper du å betale giroen i banken/nettbanken
  • Du får kvittering med forklarende tekst på kontoutskriften – da får du god oversikt.

Slik kommer du i gang med avtalegiro

Du kan velge en av følgende fire muligheter:

• Inngå avtale via nettportalen til Nets. NB! Gjelder ikke store banker som DNB, Nordea, Skandiabanken, osv. For avtale i disse bankene må du gå inn i nettbanken din eller se deres hjemmesider.
  • Fylle ut dette skjemaet elektronisk (tast direkte inn i pdf-dokumentet), skrive det ut og sende det til: Nets, AvtaleGiro svarkuponger, 0045 Oslo

NB! Fyller du inn digitalt, kan skjemaet ikke lagres på pc-en din, men du kan skrive det ut med utfylte felter.
  • Skrive ut dette skjemaet (pdf), fylle det ut for hånd og sende til: Nets, AvtaleGiro svarkuponger, 0045 Oslo
  • Ta med deg neste faste regning fra kommunen til banken din, så ordner de avtalegiro for deg. Avtalegiro vil da tre i kraft fra neste faktura.

Les ofte stilte spørsmål om avtalegiro på AvtaleGiros nettsider.

Kombinere e-faktura med avtalegiro
Du kan også kombinere e-faktura med avtalegiro. Da vil belastningen bli utført automatisk på forfallsdato med avtalegiro, og e-faktura med spesifikasjon av fakturaene vil fungere som varsel for betalingen.

Du vil motta varsel per e-post når e-fakturaen er tilgjengelig i nettbanken din. For kombinasjonen må du inngå både avtalegiro og e-fakturaavtale.

05.12.2011
03.11.2016