Skolehage på Lunner barneskole

Skolehage Lunner

På Lunner Barneskole får de det til! En stor, fin skolehage har de anlagt og alle elevene på skolen er med og bidrar. Det som dyrkes fram skal brukes i Mat og Helse-faget til høsten.

(se flere bilder nederst)

Like ved skolen har de fått lagd en kjempefin skolehage, med mange ulike vekster. Et godt samarbeid med nabobonden har gitt dem et flott område, med gode solforhold, så her gror det godt.

Da Landbrukskontoret for Hadeland var på besøk for å se hvordan det gikk, var det en svært ivrig 4.klasse som jobbet hardt. Alle elevene var meget engasjerte og Katrine, læreren som er ansvarlig for skolehagen, sier at dette er veldig fint for elevene å drive med. Det gir dem avveksling i skolehverdagen og gjør at de får trent ulike ferdigheter i en andre rammer enn vanlig.

Siden det har vært en del regn så langt i år har de ikke fått sådd så mye enda, men de har blant annet fått satt poteter og ulike bønner, og de har fått forkultiverte tomat- og paprikaplanter fra snille foreldre.

Hvis innsatsen de viste i dag holder seg gjennom sommeren, er vi sikre på at skolehagen kommer til å gi god avkastning til høsten. Er det andre skoler som er interesserte i å få til noe lignende er det bare å ta kontakt med Landbrukskontoret, så skal vi hjelpe dere i gang.

Publisert
10.06.2013
Sist endret
10.06.2013
Publisert av
Gran kommune

Kontaktinformasjon

Gran kommune
Rådhusvegen 39
2770 Jaren
Tlf: 61 33 84 00
postmottak@gran.kommune.no

Åpningstider Gran rådhus
15. sept - 14. mai:
man - fre: 08.00 - 15.45

15. mai - 14. sept:
man - fre: 08.00 - 15.00

Åpningstid sentralbord
Man - fre: 09.00 - 15.00

Finn oss på Facebook