Arbeid i feltet med eksotiske grønnsaker

Setting av poteter

Med veldig god hjelp fra elevene ved 6. og 7 trinn på Sanne skole, ble mye viktig arbeid gjort i grønnsaksfeltet på Granavollen. Det ble luka, poteter ble satt og ulike grønnsaker sådd, så nå er alt klart til sommeren kommer.

Se flere bilder i bildekarusellen nederst på siden.

I går, tirsdag 28. mai, var det hektisk aktivitet i det nyanlagte grønnsaksfeltet på Granavollen. Hele 6. og 7. trinnet fra Sanne skole var med tre damer fra Landbrukskontoret og gjorde klart feltet til sommeren. Det ble luka ugras, jorda ble jevna ut og klargjort til såing, og en del av grønnsakssortene ble sådd. Det ble også satt mye poteter, hele 36 ulike potetslag!

Selv om dagen startet med ganske mye regn så det meste ble vått og gjørmete, var alle elevene ved godt mot og gjorde en meget god innsats. Dagen ble avsluttet med boller og saft foran steinhuset og endelig tittet også sola fram.

Grønnsaksfeltet er et demonstrasjonsfelt som skal vise gårdbrukere og andre interesserte at det er mye alternative grønnsaker som kan dyrkes her på Hadeland. Mange av artene som ble sådd er arter fra Asia, som trives godt i litt kaldere klima som her i Norge med et stort markedspotensial.

Mer informasjon om eksotiske grønnsaker.

29.05.2013
29.05.2013