Klima og miljø

Gran kommune jobber aktivt for å bedre miljøet. Derfor tilbyr vi deg som innbygger energirådgivning og energianalyse av boligen din. Kommunen er også med på et pilotprosjekt for bruk av sol- og vedoppvarmet vannbåren varme i boliger.

Gjør du boligen din mer energieffektiv, sparer du både penger og miljøet. Det ønsker vi å hjelpe deg med. 

To nett-tjenester er tilgjengelige for boligeiere i Gran:

Energiportalen – analyseverktøy
Energiportalen er et analyseverktøy. I verktøyet kan du taste inn adressen til boligen din i Gran kommune og beregne hvordan ulike energitiltak vil påvirke boutgiftene dine.

Du kan for eksempel få informasjon om hvor mye du vil spare på å installere varmepumpe eller bytte vinduer. Boliger som ikke har gateadresse kan søkes opp med gårds- og bruksnummer.

Det er også mulig å bruke analyseverktøyet som en energi-kalkulator for deg som har planer om å bygge hus

Energikanalen – formidlingstjeneste
Energikanalen er en formidlingstjeneste som gjør det enklere for boligeiere å skaffe seg kunnskap om energieffektivisering.

Nettstedet inneholder temasider, bransjeråd, veiledere, søk etter lokale leverandører og informasjon om støtteordninger. Energikanalen skal være oppdatert med det siste fra offentlige myndigheter.

Gå direkte til Energikanalen.

Prosjekt sol og ved
Hadeland er en foregangsregion når det gjelder å bruke bioenergi. Kommunene i Hadelandsregionen samarbeider med Energiråd Innlandet i et pilotprosjekt hvor vi tilbyr boligbyggere faglig bistand til å etablere vannbåren varme basert på solfanger og vedovn med vannkappe i egen bolig.

Klimarådgiveren har nærmere informasjon. Se kontaktinformasjon til Kristin Molstad øverst til høyre på denne siden. 


Nyheter

 • Grønne uker på Hadeland

  I perioden 17. oktober til 11.november er det grønne uker på Hadeland og du kan få energirådgivning fra kommunen. Du kan også delta på en rekke spennende arrangementer - HELT gratis.
 • Grønne uker på Hadeland

  I perioden 17. oktober til 11.november er det grønne uker på Hadeland og du kan få energirådgivning fra kommunen. Du kan også delta på en rekke spennende arrangementer - HELT gratis.
 • Nye gratis ENØK-tjenester til deg

  Den neste måneden kan du få en rekke gratis energirådgivningstjenester fra kommunen, fra hjemmebesøk av energirådgiver til temamøter for boligeiere.
 • Ta energi-sjekk av boligen din

  Som boligeier i Gran kan du nå få gratis energiråd og energianalyse av boligen din.
 • Test en el-sykkel i tre uker!

  Sykler du? Eller trenger et spark bak for å gjøre det? Nå kan du teste el-sykkel gratis i tre uker.
Publisert
26.02.2014
Sist endret
04.02.2016
Publisert av
Gran kommune

Kontaktinformasjon

Klimapådriver
Kristin Molstad
Tlf. 61 33 83 57/454 86 870
kristin.molstad@gran.kommune.no