Gir videre: Tone Gulbrandsen (barneverntjenesten i Gran), Tone Løvbrøtte (Gran helsestasjon), Veronica C. Stokkvold (Gran frivilligsentral), Bjørg Lomsdalen Næss (Granstunet) og Marianne Orvang (Gran frivilligsentral) gleder seg til å gi julegavene fra aksjonen videre til barn og ungdom som trenger dem.

Overveldende giverglede

For tredje året på rad har de gått sammen om aksjonen «Gi en julegave». Aldri har givergleden vært så stor som i år.

- Det er ikke alltid pengene strekker til med alle innkjøp av både mat og gaver til barna i jula. Det er disse familiene vi ønsker å hjelpe, sier leder for barneverntjenesten i Gran, Tone Gulbrandsen.

Aksjonen «Gi en julegave» startet for tre år siden som et samarbeid mellom alle frivilligsentralene på Hadeland. I år er det Gran frivilligsentral, barneverntjenesten i Gran, Granstunet kjøpesenter og Gran helsestasjon som samarbeider om årets aksjon - hvor både privatpersoner og lag og foreninger kan gi en gave til barn og ungdom som ikke får så mye under treet.

- Responsen har vært helt overveldende i år. Det er en enorm giverglede blant folk, sier Veronica C. Stokkvold, som kan nevne både hjemmestrikk, gavekort, leker og klær av gavene som har kommet inn.

Gavene har blitt levert inn på Lidskjalv i Gran, Trivselshuset i Brandbu og på Granstunet.

- Folk synes det er så fint å bidra. Vi ser også mange unger som lærer seg å gi og ikke bare få, og det er så fint, sier senterleder Bjørg Lomsdalen Næss ved Granstunet kjøpesenter.

Rørende glede

Nå skal julegavene gis til de som trenger dem. For å kartlegge hvilke familier som kunne trenge litt hjelp med julegavene til barna har helsesøstrene ved Gran helsestasjon og psykisk helse i Gran samarbeidet med barneverntjenesten. Da er det den økonomiske situasjonen sammen med et ønske om å feire en tradisjonell, norsk jul som blir kartlagt.

I fjor var det rundt 40 familier i Gran som fikk julegaver og gavekort til barna. I år blir det trolig enda flere.

- Vi tar kontakt med de vi tror kan sette pris på et gavebidrag ut fra kjennskap til familiene. Det kan være vanskelig for noen familier å ta imot hjelp, men de vi har snakket med til nå har blitt så glade. Det er rørende, sier Tone Gulbrandsen i barneverntjenesten.

Hun snakker også om spesielt én gruppe som ofte blir glemt, som de ønsker å hjelpe.

- Det er mange ungdommer som blir fulgt opp av oss som vi vet har utfordringer i hverdagen. De blir veldig glade når vi tar kontakt, sier Gulbrandsen.

Donasjoner fra lag og foreninger

Deling på Facebook, omtale i avisen Hadeland og i GranToppen har gjort at folk har levert inn julegaver med den største glede.

Og det er ikke bare gaver som har kommet inn til aksjonen. Blåkors-stiftelsen har gitt 10.000 kroner, Dr. Støen og fruens legat har gitt 20.000 kroner, og andre lokale foreninger som Brandbu sanitetsforening og Vestre Gran bygdekvinnelag er blant de lokale foreningene som har gitt en sum. Butikkene på Granstunet har donert gaver til aksjonen.

Viderefører «tradisjonen»

Fra fredag 15. desember er det ikke lenger mulighet til å levere gaver til aksjonen. Men det har vært en så stor suksess i år at de allerede nå kan love at det vil komme nye muligheter til neste år. Dermed begynner det å ligne en tradisjon.

- Neste år skal vi nok starte innsamlingen enda tidligere, så flest mulig får muligheten til å bidra, sier Veronica C. Stokkvold i frivilligsentralen.

15.12.2017
20.12.2017