1000meterskogen familie- og naturbarnehage

 

Hvem er vi?
Anne-Berit Dahl Tomter kom flyttende fra Drøbak til Bleiken på Hadeland, nettopp for å komme nærmere skogen og naturen. Har selv fire barn.

Anne-Berit er utdannet førskolelærer ved Høgskolen på Hamar, og fungerer som styrer i barnehagen på full tid. Kristin Borlaug er assistent i barnehagen.    

Hvor er vi?
1000meterskogen holder til på småbruket Langbråtan på Bleiken, 5 km fra Brandbu sentrum. I naturskjønne omgivelser midt i skogens ro og med flotte turmuligheter sommer som vinter.

Hva vil vi?
Motto: Ut på tur - aldri sur! Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Vi er mest mulig ute, hvor vi lærer barna å omgås/bli kjent med og glad i dyr. Videre lærer vi hvordan vi ferdes i skog og mark, om ressursene som finnes i naturen og hvor viktig det er å ta vare på denne.

Vårt mål er å gi barna et pusterom fra en for mange hektisk hverdag, på et sted hvor vi tar ting litt på sparket og gjør det vi har lyst til, når vi har lyst.

Vi leker med - ikke for barna - og på barnas premisser!

Barnehagen er godkjent for inntil 10 barn. Når vi har valgt å jobbe med en gruppe på 6 barn, er det fordi en mindre gruppe fremfor alt gir oss tid og anledning til å se det enkelte barn og imøtekomme barnets behov. For eksempel kan vi la barnet hvile når barnet trenger det, ikke fordi klokka er 11.30. Dermed får barna i tråd med Rammeplan indirekte innflytelse over egen hverdag.

Dessuten mener vi at det i en barnegruppe hvor flertallet utgjøres av smårollinger på 1-2 år, er spesielt viktig å ha tid til rådighet til den enkelte unge for å bygge trygghet og tillit.

Tenk bare på hvor mye av kommunikasjonen her som foregår på det non - verbale plan, med øyenkontakt, mimikk og kroppslige gester. Trygghet er igjen en viktig faktor for godt læringsmiljø.

Sist, men ikke minst, gjør en liten barnegruppe oss mer fleksible. Vi kan følge en impuls, gjerne fra et av barna, sette oss i bussen vår og kjøre av sted. Igjen gis barna mulighet til medvirkning.

Det moderne mennesket sitter alt for mye i ro, kjørende fra A til B, foran fjernsyn/PC eller på skole/kontorpult.

I 1000meterskogen er vi voksne rollemodeller alle naturfriker som trives bedre utendørs enn innendørs, og vet å sette pris på og benytte oss av den fantastiske naturen vi har her på Hadeland rett utenfor stuedøra, sommer som vinter.

Kan vi lykkes med å formidle noe av dette til barna i 1000meterskogen; Lære dem å bli glad i, respektere og ta vare på natur og nærmiljø, da er vi et godt stykke nærmere målet.

Flere forskere hevder at nettopp naturen er den beste lekeplassen for barna. I naturen møter barna utfordringer som de ikke møter ellers i barnehagen, i tillegg til at de får stimulert alle sine sanser i et miljø som hele tiden er i endring. Ingen andre miljøer gir like gode sansemotoriske utfordringer og like stort mangfold av muligheter som det naturen gjør.

Studier viser at barn som leker ute i naturen får bedre koordinasjon, bedre muskelstyrke og bedre balanse enn barn som leker på tradisjonelle lekeplasser.

Åpningstid
Vi har åpent mandag til fredag kl. 06.30-17.00. Hente/bringeordning med minibuss etter avtale. Vi har ferielukket 4 uker i juli/august, og holder lukket i romjulen og i mellomdagene i påsken.
Barnehagen tar i mot barn i alderen 8 mnd.-4 år og er tenkt som et spesielt godt tilbud til de minste barna, da vi driver med en liten gruppe på 5-6 barn, og med god voksen dekning i særdeles trygge og hjemlige omgivelser.

Er det ellers noe du lurer på, kontakt daglig leder Anne-Berit Dahl Tomter eller stikk oppom! 
Tlf. 61 33 22 77 / 900 59 428.  E-post: anneberit@1000-meterskogen.no

 

 

 

 

 

 

 

Publisert
01.08.2011
Sist endret
02.09.2014
Publisert av
Gran kommune

Kontaktinformasjon

1000meterskogen familie- og naturbarnehage
Rundenvegen 30
2760 Brandbu
Tlf: 900 59 428

Styrer i barnehagen 
Anne-Berit Dahl Tomter

E-post
anneberit@1000-meterskogen.no

Åpningstid
Man - fre kl. 6.30 - 17.00