Ida Sagstuen har tatt initiativet til en Facebook-side innenfor spes.ped (innfelt).

Deler spesialkompetanse på Facebook

Ida Sagstuen i spes.ped-teamet i kommunen deler metoder, tips og triks med foreldre og barnehageansatte via sin nyoppstartede Facebook-side.

Hun brenner for spesialpedagogikk og elsker å jobbe med barn. Som innflytter og nyansatt syntes Ida Sagstuen at det var på sin plass med et sted der foreldre og de ansatte i barnehagen kan bli minnet på arbeidsmetoder og kan stille spørsmål til spes.ped-teamet. Resultatet ble Facebook-siden «Spes.ped Gran kommune». Siden henvender seg til foreldre til barn i barnehagealder og til barnehageansatte.

- Responsen har vært veldig positiv. Barnehagene sier at «dette er noe vi trenger!», sier Ida om Facebook-siden, som i skrivende stund har 264 følgere.

- Nyttig for alle

På siden kan de ansatte i barnehagen plukke opp noen tips om metoder de ikke vanligvis bruker, og foreldre kan få tips om hvordan de kan involvere barna i hverdagen, og hva de kan gjøre for sitt barns utvikling, uavhengig av barnets behov.

- Selv om «spes.ped» er en del av siden navn, så er dette tips for alle barn. Alle har nytte av disse tipsene, sier Sagstuen.

- Fest opplevelser til begreper

Hun er utdannet spesialpedagog og har fordypning innenfor språk, lesing og skriving. Som en av totalt fire i Gran kommunes spes.ped-team er hun lidenskapelig opptatt av de voksnes involvering av barna.

- Ta barna med i hverdagen! Snakk med dem! Prøv og presentere to nye begreper for barnet ditt hver dag, og fest opplevelser til begrepene. Det ligger utrolig mye læring i hverdagen hvis man bare bevisst på det, sier Ida.

Det er viktig for henne at foreldre har et sted de kan henvende seg når de lurer på noe, også konkret i hvert enkelttilfelle.

- Det er bare å sende en melding, så kan vi komme med konkrete tips for din situasjon, sier hun.

- Bli mer nysgjerrig på hverandre

Sagstuen etterlyser et tettere samarbeid mellom hjem og barnehage, noe hun mener Facebook-siden kan hjelpe til med ved å dele metoder, spill og forslag til lek og litteratur.

- Alle har nytte av et godt samarbeid mellom foreldre og barnehage. Jobber man på samme måte hjemme og i barnehagen, kan det gi raske og gode resultater for barnet. Begge grupper kan godt bli mer nysgjerrige på hva som skjer på den andre arenaen, sier Sagstuen.

10.06.2015
13.04.2016